Inpage editor  

Contact

OLO-huis Bredabaan Brasschaat
Bredabaan 943, 2930 Brasschaat
03/633 99 05
huisbrasschaat@olo.be

OLO-huis Mechelen
Augustijnenstraat 80, 2800 Mechelen
03/270 06 74
huismechelen@olo.be

OLO-huis Zoersel
Handelslei 230, 2980 Zoersel
03/270 06 73
huiszoersel@olo.be

+ punten in andere gemeenten

directeur: Chantal Van Overvelt

www.opvoedingswinkelbrasschaat.be

Opvoedingswinkel

Klik hier om naar de website van onze opvoedingswinkel te gaan.

In de opvoedingswinkel kan je terecht met alle vragen die te maken hebben met het opvoeden van kinderen en jongeren tussen 0 en 25 jaar. Dit kan gaan over heel concrete praktische zaken, maar ook over moeilijke onderwerpen.

Geen enkele vraag en geen enkele twijfel van een ouder of andere persoon die instaat voor de opvoeding, is niét de moeite waard. Je hoeft ook niet per se "een groot probleem" te hebben om onze opvoedingswinkel binnen te stappen. Wij zijn er voor iederéén!

Wil je de opvoedingswinkel volgen op Facebook? Klik hier.

Terug

Voor welke vragen?

Onze opvoedingswinkel is een plek waar je terecht kan met kleine of grote vragen over de opvoeding van kinderen en jongeren. Want daar zit iederéén toch wel eens mee?

  • Mijn baby slaapt 's nachts nog altijd niet door...
  • Hoe pak ik de driftbuien van mijn peuter aan?
  • Mijn puber lijkt verslaafd aan gamen en sociale media. Hoe ga ik hier mee om?
  • Mijn kind wordt gepest, wat kan ik doen?
  • Wij vormen sinds kort een nieuw samengesteld gezin, met de nodige strubbelingen als gevolg...

Herkenbaar, niet? Twijfels en vragen horen bij opvoeden, want je wilt het graag zo goéd doen. En daar kunnen we jou bij helpen.

Ook rond kinderen en jongeren met een (vermoeden van een) gedrags-, emotionele of ontwikkelingsstoornis kan je bij ons terecht voor informatie, advies en ondersteuning.

  • Mijn kind zit nooit stil, wil alles zelf bepalen, kan heel boos reageren,... Een hevig temperament, of is er meer aan de hand?
  • Mijn kind kreeg net een diagnose. Hoe moeten we hier nu mee omgaan? Moeten we anders gaan opvoeden?
  • Mijn dochter is erg angstig en verlegen. Ze zit niet goed in haar vel en ik ben bang dat ze gepest wordt. Hoe kan ik haar helpen meer voor zichzelf op te komen?
  • We zoeken hulp voor onze zoon met ADHD, maar zien door de bomen het bos niet meer. Welke hulpverlening bestaat er?

Bij deze situaties kunnen we ook mee nadenken en zoeken naar handvatten op maat. Zie ook kortdurende begeleiding.

Voor wie?

De opvoedingswinkel is er voor iedereen die met opvoeden te maken heeft: ouders, grootouders, plusouders, leerkrachten, kinderopvang,... We zoeken samen naar een aanpak op maat. Jij bent als dagelijkse opvoedingsfiguur een 'expert' over je kind. Door onze kennis én jouw kennis te combineren, kunnen we heel wat positiefs bereiken!

Hoe werken wij?

In onze opvoedingswinkel vind je een luisterend oor, een 'tweede stem', advies, meer informatie, of gewoon dat duwtje in de rug dat je weer vleugels geeft.

De opvoedingswinkel is een open huis. Je vindt bij ons veel informatie en documentatie over opvoedingsthema's, uitleg over diagnoses, adressen van verschillende mogelijke dienstverlening voor kinderen, jongeren en gezinnen,... Je kan tijdens de openingsuren gewoon binnenstappen en de beschikbare info raadplegen. We helpen je op weg, en indien mogelijk kunnen we al even tijd vrijmaken voor een kort gesprek. Je kan ons tijdens de openingsuren ook opbellen of online je vraag stellen.

Wil je dat we wat langer tijd kunnen maken voor je vraag, dan maak je best een afspraak. Voor de beschikbare momenten informeer je bij het onthaal.

In een persoonlijk gesprek luisteren we naar je vragen en denken mee na over mogelijke antwoorden. Kant en klare oplossingen bieden we niét omdat dit gewoonweg niet bestaan.

Volstaat één ontmoeting niet, dan kunnen we een kortdurende begeleiding starten. Heb je nood aan nog meer of andere begeleiding, dan wijzen we je de weg naar andere, meer gespecialiseerde diensten.

Onze medewerkers zijn gebonden door het beroepsgeheim Alle gesprekken zijn vrijblijvend, discreet en gratis.

Wat is een opvoedingspunt?

Medewerkers van de opvoedingswinkels komen ook naar heel wat gemeenten in de regio. Dat kan op vaste momenten zijn, of op afspraak, afhankelijk van de afspraken die wij hierover met de gemeenten hebben. Een overzicht van alle opvoedingspunten vind je hier.